Ēdienkarte

Ēdienkarte

Dzērienkarte

Ēdienkartē norādīto iespējamo ēdiena sastāvdaļu (alergēnu) kodi

KODS Pārtikas preces sastāvdaļas nosaukums

  1. A01  Graudaugi, kas satur lipekli (glutēnu) (t.i., kvieši, rudzi, mieži, auzas, speltas kvieši, triticum turgidum polonicum vai to hibridizēti celmi), un to produkti, izņemot:
    a) glikozes sīrupus uz kviešu bāzes, ieskaitot dekstrozi;
    b) maltodekstrīnus uz kviešu bāzes;
  2. c) glikozes sīrupus uz miežu bāzes;
    d) graudaugus, ko izmanto, lai iegūtu destilātus vai lauksaimnieciskas izcelsmes etilspirtu stipro alkoholisko dzērienu un citu alkoholisko dzērienu ražošanai
  3. A02  Vēžveidīgie un to produkti
  4. A03  Olas un to produkti
  5. A04  Zivis un to produkti, izņemot:
    a) zivju želatīnu, ko izmanto vitamīnu vai karotinoīdu preparātiem; b) zivju želatīnu vai zivju līmi, ko izmanto alus un vīna dzidrināšanai
  6. A05  Zemesrieksti un to produkti
  7. A06  Sojas pupas un to produkti, izņemot:
    a) pilnībā rafinētu sojas pupu eļļu un taukus un to produktus, ja vien to apstrādes procesā nevar palielināties alerģiskuma līmenis;
    b) no sojas pupām iegūtus dabiskus jauktus tokoferolus (E306), dabisku D-alfa tokoferolu, dabisku D-alfa tokoferola acetātu, dabisku D-alfa tokoferola sukcinātu;
    c) fitosterolus un fitosterolu esterus, kas atvasināti no augu eļļas, kas iegūta no sojas pupām; d) fitostanola esterus, kas iegūti no tādas augu eļļas steroliem, kas iegūta no sojas pupām
  1. A07  Piens un tā produkti (ieskaitot laktozi), izņemot:
    a) sūkalas, ko izmanto, lai iegūtu destilātus vai lauksaimnieciskas izcelsmes etilspirtu stipro alkoholisko dzērienu un citu alkoholisko dzērienu ražošanai;
    b) laktitolu
  2. A08  Rieksti, t.i., mandeles (Amygdalius communis L.), lazdu rieksti (Corylus avellana), valrieksti (Juglans regia), Indijas rieksti (Anacardium occidentale), pekanrieksti (Carya illinoiesis(Wangenh.) K.Koch), Brazīlijas rieksti (Bertholletia excelca), pistāciju rieksti (Pistacia vera), makadāmijas rieksti un Queensland rieksti (Macadamia ternifolia) un to produkti, izņemot riekstus, ko izmanto, lai iegūtu destilātus vai lauksaimnieciskas izcelsmes etilspirtu stipro alkoholisko dzērienu un citu alkoholisko dzērienu ražošanai
  1. A09  Selerijas un to produkti
  2. A10  Sinepes un to produkti
  3. A11  Sezama sēklas un to produkti
  4. A12  Sēra dioksīds un sulfīti, ja to koncentrācija pārsniedz 10 mg/kg vai 10 mg/l, izteikts kā SO2
  5. A13  Lupīna un tās produkti
  6. A14  Gliemji un to produkti